Recept kimchi

Kimchi

Een eeuwenoud recept uit Korea in meer dan honderd variaties denkbaar. Lekker bij Aziatische gerechten, maar ook bij de Hollandse pot.

Bereidingswijze:
Snij de kool in stukken van 2,5 cm en doe het in een kom. Breng het water aan de kook, voeg het zout toe en laat het 1 minuut koken. Giet het water over de kool en laat het 1 uur staan. Spoel de kool af onder koud water en laat goed uitlekken. Voor de kruidenpasta: meng de gember, knoflook, vissaus, sriracha saus, suiker en azijn in een blender. Meng de kruidenpasta door de kool samen met radijs, wortel en bosui. Schep de kimchi in een afsluitbare pot en laat minimaal 3 uur marineren in de koelkast. Je zelfgemaakte kimchi is 1 week te bewaren.

Lekker als topping op je hamburger, tosti of bij je biefstuk en rijst.

Ingrediƫnten:


  • 1 Chinese kool
  • 1,2 liter water
  • 100 gram zout
  • 5 knoflooktenen
  • 5 cm verse gember
  • 3 el vissaus, 3 el sriracha saus, 2 el suiker, 3 el rijstazijn
  • 100 gram ingesneden radijs
  • 200 gram ingesneden wortel
  • 100 gram ingesneden bosui
Contact

088-6641414

Mail ons

Producten