Header 4 facts

Facts

Waar ontstaat verspilling

2016 03 10 18.29.35

Verspilling in de wereld

Alleen al in Nederland gooien producenten, verwerkers, horeca en supermarkten jaarlijks voor 2,5 miljard euro aan voedsel weg. Een groot deel van deze verliezen wordt nog wel nuttig gebruikt, bijvoorbeeld als veevoer. Maar ook de consument doet net zo hard mee aan voedselverspilling, zo'n vijftig kilo per jaar per persoon. Wat goed is voor ook nog eens 2,5 miljard. Te veel ingekocht, te lang bewaard, te veel gekookt of gewoon niet lekker.

Voedselverspilling in huishoudens en restaurants samen is verantwoordelijk voor ongeveer 3,5 procent van de totale jaarlijkse uitstoot van broeikasgassen van de gemiddelde consument. Aan de totale uitstoot van broeikasgassen in Nederland draagt voeding als geheel voor bijna 30 procent bij.

Verder vergroot het weggooien van eten de afvalberg. De milieugevolgen zijn afhankelijk van de manier waarop afval verwerkt wordt. Ondanks dat we afval scheiden, komt ruim 90 procent van weggegooid eten terecht bij het huishoudelijk restafval dat wordt verbrand in afvalverbrandingsinstallaties.

57040017 VF Stoytelling wand 1200x350cm 1 op 10 CC Overzicht 128cm 01
57040017 VF Stoytelling wand 1200x350cm 1 op 10 CC Overzicht 128cm 01
Contact

088-6641414

Mail ons

Producten