Header 5 recepten

Zet die koksmuts op
en ga aan de slag!

Flamkuchen met gegrilde asperges 2

Red mee!

Geen verspilling is zo erg als voedselverspilling. Of het nu verkeerd inkoopbeleid van een supermarkt is of restjes rijst die worden weggegooid, het is doodzonde en schandalig als je bedenkt dat ergens anders mensen sterven van de honger. Laat staan de verloren energie, grondstoffen of dieren die nodig waren voor de productie ervan.

We kopen dus te veel, koken meer dan nodig is en gooien de restjes vervolgens in de prullenbak. Graag maken we je iets bewuster en wijzer zodat het makkelijker wordt om iets tegen voedselverspilling te doen. Want het begint bij jezelf! Ook jij kunt meer besparen dan je denkt. Maar hoe doe je dat?

Is dit gesneden koek en ben je al een ware wereldverbeteraar? Of ben je eigenlijk nog niet echt bewust bezig en wil je je voedselverspilling snel gaan verminderen? Hieronder vind je tips voor heerlijke recepten voor ieder niveau.

Dus, zet die koksmuts op en ga aan de slag…

Brood De Guijt sfeer 2 banner
Brood De Guijt sfeer 2 banner

Oud brood?
Gooi het niet weg!

banner rijst barstensvol
banner rijst barstensvol

Leftover rijst

pasta banner
pasta banner

Pasta is lekker en veelzijdig!

Fermenteren

Fermenteren is weer hip, gaat verspilling tegen en is vooral: verrot lekker!

Fermenteren houdt voedsel langer houdbaar, maakt het lekkerder én gezonder. Door het fermenteren komen er gezonde bacteriën vrij die de darmflora stimuleren, dat vergroot je weerstand.

Het fermenteren van voedsel is zo oud als de weg naar Rome. Het gecontroleerd laten rotten van voedsel heet fermenteren. Micro-organismen als bacteriën, schimmels en gisten vormen onder andere melkzuur. Alcohol en azijn voorkomen dat het bederft. Denk je nu: a bah, wat vies? Hou je dan vast want 30 tot 40 procent van ons eten en drinken is gefermenteerd! Denk aan yoghurt, kaas, chocolade, droge worst, tempé, maar ook aan koffie, bier en wijn.

Chefwatson

Nóg meer ideeën voor je overgebleven producten!

Vind jij het lastig om je kliekjes naar een hoger niveau te tillen? Digitale chef Watson weet wat lekker is. Tik je ingrediënten in het computerprogramma Chef Watson en de kookcomputer maakt een uniek recept voor je. Hoe het werkt: je kiest simpelweg de ingrediënten waarmee je wilt koken (die je over hebt), het type gerecht en in welke kookstijl en met een druk op de knop creëert het programma het recept voor je.

Chef Watson

Nuttige tips tegen voedselverspilling!

Contact

088-6641414

Mail ons

Producten